Suarez: "Ik ben heel gelukkig"

WOENSDAG, 2 DECEMBER 2015, 07:49 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dat de goal tegen OHL bevrijdend heeft gewerkt voor Matias Suarez is een understatement. "Ik voel mij een nieuwe speler", zegt de Argentijn na dat doelpunt, "Het woog enorm om mij dat ik al veertien maanden niet gescoord had."

Matias Suarez is een gelukkig man: "Gelukkig voor mezelf omdat ik zo hard gewerkt heb om te terug te komen, maar ook voor de coach, die is altijd in mij blijven geloven."
Suarez kijkt weer met volle goesting naar de toekomst: "Ik weet dat ik nog veel meer kan bijbrengen, dit was maar één match. Maar ik ben rustig nu. Die goals was een enorme bevrijding. Ik putte er enorm veel vertrouwen uit. Daarna wou ik weer elke bal, ik kon weer alle tructjes uitvoeren. Ik had er, sinds lange tijd, echt weer plezier in."

Supporters

De supporters zijn Suarez altijd blijven steunen en ook Besnik Hasi is altijd in de Argentijn blijven geloven. Suarez is blij dat hij eindelijk iets kan terug doen om hem te bedanken.
"De supporters hun reactie na mijn goal was geweldig. Ze zijn altijd in mij blijven geloven, ook toen ik slecht speelde. Ook de coach is altijd in mij blijven geloven", zegt Suarez.

Suarez kon ook steeds rekenen op de steun van zijn vrouw Magali: "Zij was er altijd. Was ik slechtgezind, had zij het daar moeilijk mee. Mijn gezin was heel blij om mij opnieuw te zien scoren en ik was blij om hen gelukkig te zien. Magali is altijd een steun voor mij geweest, daar ben ik haar dankbaar voor."

Nicolas Frutos

Heel binnenkort keert Nicolas Frutos terug naar Anderlecht, een godsgeschenk voor Suarez: "Nico praat veel met mij, maar ook met de coach. Het is heel belangrijk voor mij dat hij naar Brussel komt, hij heeft mij al enorm geholpen. Ik kan met hem praten over mij blessureleed omdat hij hetzelfde meegemaakt heeft: 'Mati, je mag niet eindigen zoals ik, je heb hebt geluk dat je nog verder kand. Geniet van elke match en pak die kans', zei hij tegen mij. Hij was ook de eerste die steeds zei dat ik mij niet zoveel druk mocht opleggen, en hij had gelijk: het lukte mij niet zolang ik teveel druk op mij legde."

Ramon Cugat

Tijdens de interlandbreak ging Suarez op bezoek bij dokter Ramon Cugat en ook daar kreeg hij niets dan goed nieuws: "Hij zei mij dat mijn knie volledig in orde was en dat ik moest vergeten dat ik een geblesseerde speler was. Fantastisch toch, eerlijk gezegd denk ik dat Cugat mijn carrière heeft gered. Mijn spieren rond mijn knie zijn nu sterker dan voorheen. Het lijkt of ik een nieuwe knie heb gekregen, zegt mij kiné Miki."

"Ik heb ook mijn voedingsgewoonten veranderd. Ik eet nu meer vis dan vroeger. In 2011, toen ik de Gouden Schoen won woog ik 81kg nu weeg ik er 73kg. Mijn ideale gewicht volgens mij."

Fysiek

Er staat Anderlecht een druk programma te wachten de komende weken: "Ik ben klaar voor Kortrijk en Genk", zegt de Argentijn, "Ik ben goed gerecupeerd van de wedstrijd tegen OHL, maar de coach kiest. Fysiek zou het wel zwaar zijn, maar in mijn hoofd ben ik er klaar voor."

"Er is nog veel werk om te supporters te kunnen plezieren zoals vroeger. Er is vooral nog werk aan mijn snelheid. Maar meer dan ooit is Anderlecht mijn thuis. Mijn grote droom is dan ook om op het einde van het seizoen te titel te vieren op het veld. Al die gelukkige mensen met blije gezichten, dat zou de mooiste beloning zijn voor al mijn werk", besluit Suarez.







Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.