Anderlecht klopt Qarabag en stoot door

DONDERDAG, 10 DECEMBER 2015, 22:59 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich donderdagavond geplaatst voor de 1/16e finales van de Europa League. Paars-wit klopte in zijn zesde en laatste groepswedstrijd het Azerbeidzjaanse Qarabag met 2-1, dankzij doelpunten van Andy Najar en Stefano Okaka.

Anderlecht was van bij de aftrap de betere ploeg, maar het waren de bezoekers die de score openden via Dani Quintana. Door de achterstand van Monaco op het veld van Tottenham waren de Azeri’s zelfs even virtueel geplaats.

Even, want amper een minuut later bracht Andy Najar Anderlecht weer op gelijke hoogte. Een minuut of drie later schoot Stefano Okaka Anderlecht met een droge knal op rozen.

De tweede helft was een maat voor niets. Anderlecht was tevreden en Qarabag was niet bij machte om het tij te keren.

Met tien op achttien eindigt Anderlecht als tweede in groep J. Tottenham pakte met dertien punten de groepswinst, Monaco en Qarabag verlaten het Europese toneel met respectievelijk zes en vier punten.