Gillet: "Ik droom al lang van de Bundesliga"

ZONDAG, 13 DECEMBER 2015, 10:37 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In de zomer van 2014 kiest Guillaume Gillet noodgedwongen voor een avontuur in Frankrijk, zijn beste beslissing ooit, blijkt nu. Gillet staat weer dicht bij een afscheid bij paars-wit, maar hij ziet de toekomst rooskleuriger tegemoet dan anderhalf jaar geleden. 

Bij Bastia wordt hij omgevormd tot defensieve middenvelder, hij blijft er een heel seizoen lang staan: "Ik heb er leren genieten van het afstoppen van een aanval, bal recupereren en zelf een aanval opzetten. Je komt veel aan de bal en dan voel je je belangrijk."

Gillet vertrok met pijn in het hart bij Bastia die de gevraagde afkoopsom niet op tafel kon leggen en de Luikenaar noodgedwongen moest terugkeren bij paars-wit: "Het was niet bepaald mijn keuze om te blijven bij Anderlecht. Na zoveel succes in Frankrijk terugkeren naar België was heel delicaat. Maar zes maanden later blijkt dat ook weer een hele goede beslissing te zijn geweest."

Transfer

Het is allang geen vraag meer of Gillet zal vertrekken tijdens de winterstop, eerder naar waar: "Ik wil verandering en wil nog ervaring opdoen in het buitenland. De voorbije zes maanden voelden als een nieuwe start door mijn avontuur bij Bastia. Ik word er ook niet jonger op, 32 jaar in maart."

"Ik droomde altijd al van de Bundesliga, moest er uit die kant geen aanbieding komen zou ik toch wel wat ontgoocheld zijn", geeft Gillet toe, "Maar er zijn andere aanbiedingen genoeg."

Toekomst

Gillet is ook al volop aan het nadenken over zijn leven na het voetbal: "Ik ga denk ik eerst mijn trainersdiploma halen. Jarenlang assistent bij Anderlecht en veel bijleren, zoals Besnik, daar zou ik meteen ja op zeggen."

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.