Deschacht: "Iedereen moet eens in de spiegel kijken"

VRIJDAG, 18 DECEMBER 2015, 09:11 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Olivier Deschacht heeft het gelijkspel tegen Oostende maar slecht verteerd. "Het wordt hoog tijd dat iedereen eens in de spiegel kijkt", aldus de acien, "Als je bij Anderlecht speelt moet je reageren als het crisis is."

Deschacht is nog altijd niet goed gezind als hij terug denkt aan de wedstrijd tegen Oostende: "Vermoeidheid mag geen excuus zijn, we hebben genoeg jonge spelers die dat moeten aankunnen. We moeten gewoon stoppen met op automatische piloot te spelen; Gewoon ons matchken spelen zoals vroeger, dat lukt niet meer, we moeten nu vechten tot de laatste minuut."

Kwalitieit

"We hebben kwaliteit genoeg, alleen mankeert het ons aan spelers die met een flits de wedstrijd kunnen beslissen, zoals Mbokani en Boussoufa. Veel jongens worstelen ook met hun vorm momenteel. Ikzelf had ook de kans op de 2-0 tegen Oostende, maar de finesse ontbreekt", is Deschacht eerlijk.

Club Brugge

Zondag staat de topper tegen Brugge op het programma, geen gemakkelijke opgave: "Het zal niet gemakkelijk zijn zonder Kara en Najar die geschorst zijn, maar we moeten er staan. Het is aan andere jongens nu om op te staan."

Duidelijk is ook dat Besnik Hasi het vertrouwen van de spelers nog niet niet kwijt is. Steven Defour nam het al voor de coach op en nu ook Olivier Deschacht: "Hasi is een winnaar, elke dag is hij van 7u 's morgens tot 17u 's avonds op de club. Hij slaapt er niet van als wij slecht spelen. En ik zeg dit niet zomaar om de coach te beschermen. Binnen de spelersgroep is er niemand die aan Hasi twijfelt."
 



anderlecht-online forum