Gillet: "Goal is cadeau voor de fans"

DONDERDAG, 24 DECEMBER 2015, 09:12 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een zwak Anderlecht stevende gisteren op een nieuwe nederlaag af, tot Guillaume Gillet in blessuretijd een punt uit de brand sleepte. Gillet liep onmiddellijk richting fans, kuste het clubembleem en maakte een hartje. Het is duidelijk: Anderlecht gaat Gillet nog missen.

"In 2008 in de bekerfinale tegen Gent had ik ook twee truitjes aangetrokken, ik had nu opnieuw dat gekke idee", zegt Gillet, "Ik beschouw die goal als mijn cadeau aan de fans, al is het niet genoeg. Een punt is niet genoeg. Het probleem blijft hetzelfde, twee goeie matchen spelen na elkaar lukt blijkbaar niet. Dat is een mentaliteitsprobleem, heel spijtig is dat. Hopelijk draaien de spelers na de winterstop de knop om en beseffen ze dat er méér nodig is dan talent."

Supporters

De Luikenaar kreeg onmiddellijk een "Allez Guillaume, reste avec nous", lied van de fans. Maar daar is het te laat voor. Gillet vertrekt richting Ligue 1 naar Nantes. Toch was Gillet geraakt door de reactie van de fans: "Dat heeft me erg geëmotioneerd. De relatie met de supporters is niet altijd optimaal geweest, maar als ze zo je naam roepen,dan raakt je dat. Zondag wordt zonder twijfel nog emotioneler, dan is het mijn laatste wedstrijd, hopelijk kan ik dan weer scoren en afscheid nemen met een geweldig moment."

Nantes

Maar Gillet zijn besluit staat vast: "Bij Nantes wil de coach mij op mijn beste positie, als middenvelder. Het hele plaatje klopt daar. Nantes heeft ook zijn uiterste best gedaan om mij te halen en dat is een geweldig gevoel. Bij Anderlecht zou ik hoogstwaarschijnlijk rechtsback gebleven zijn. Misschien gaf die positie mij uitzicht op het EK. Maar het bod van Nantes haalde de bovenhand."

Anderlecht

"Van mijn eerste titel tot het laatste moment, ik zal elk moment van mijn acht jaar bij Anderlecht koesteren. Dit is mijn club", aldus nog Gillet.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.