Anderlecht moeizaam voorbij Westerlo

ZONDAG, 27 DECEMBER 2015, 19:59 - Sporting W.

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zondagavond Westerlo geklopt met 2-1. Stefano Okaka en de afscheidsnemende Guillaume Gillet scoorden voor Anderlecht, Jens Cools lukte tussendoor een doelpunt voor de bezoekers.

Het wedstrijdbegin was opnieuw niet denderend.  Het was zelfs Westerlo dat via Robin Henkens de eerste grote kans uit de wedstrijd liet optekenen. Zijn trap zoefde gelukkig over de kooi van Silvio Proto.

Het thuispubliek was klaar voor een striemend fluitconcert bij het rustsignaal, maar zo ver zou het uiteindelijk niet komen. Dodi Lukebakio was het enige lichtpuntje bij Anderlecht en onderstreepte dat door een voorzet op het hoofd van Stefano Okaka te schilderen: 1-0 was meteen ook de ruststand.

Anderlecht kwam het best uit de kleedkamer, maar na 54 minuten kopte Cools de bezoekers op gelijke hoogte. Vijf minuten later kreeg diezelfde Cools dé kans op de Westelse voorsprong, maar liet die liggen. In de daaropvolgende fase legde van de Velde de bal op de stip na een fout op Matias Suarez. Het puliek riep om Gillet en de rechtsachter stelde niet teleur: 2-1.

Na een dikke zeventig minuten strandde een heerlijk lobje van  Suarez op de lat. Vijf minuten later kreeg de Argentijn de tweede penalty cadeau van de toekomstige speler van Nantes, maar hij miste.

Ondanks een spannende slotfase, bleef de 2-1 op het bord staan. Anderlecht pakt zo drie belangrijke punten, maar het spel was andermaal teleurstellend.