Gillet: "Ik blijf Anderlecht eeuwig dankbaar"

MAANDAG, 28 DECEMBER 2015, 09:35 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Guillaume Gillet nam gisteren in tranen afscheid van Anderlecht. Hij bezorgde paars-wit nog de overwinning met zijn 62ste goal op penalty. Maar hij was veruit de enige die zijn ziel uit zijn lijf liep voor de ploeg. En laat dat nu net zijn waar het Anderlecht aan ontbreekt. 

"Dat ik in mijn laatste twee wedstrijden voor Anderlecht nog beslissend was doet enorm veel deugd", zegt Gillet na zijn emotioneel afscheid van de fans, "Nu ja, ik kon ook niet anders dan die penalty trappen, heb publiek riep mijn naam."

Onderhandelingen te laat gestart

Vertrekken naar Nantes was geen gemakkelijke beslissing voor Gillet: "Ik moest kiezen voor de club van mijn hart of vertrekken. Maar ik heb wel een fantastisch afscheid gehad om nooit te vergeten."

Anderlecht had nog alles geprobeerd om Gillet te houden maar is te laat gestart met die onderhandelingen: "Ik had mij woord al gegeven aan Nantes toen Anderlecht met de onderhandelingen is gestart. En ik wou mij woord tegenover Nantes absoluut niet breken", geeft Gillet toe.

Tweede penalty

Anderlecht kreeg nog een tweede penalty en opnieuw riep het publiek de naam van Gillet, maar die gaf de bal af aan Matias Suarez: "Ik ben geen egoïst hé. Mati wordt trouwens bijna vader en wou hem al een leuk cadeau geven. Alleen spijtig dat hij miste. Maar hij zal nog genoeg doelpunten maken", aldus Gillet. 

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.