Transfer kort: Pinto, Osimhen, Nuytinck

MAANDAG, 28 DECEMBER 2015, 10:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De laatste wedstrijd voor de winterstop is gespeeld en over vier dagen opent de transfermarkt: de transfernieuwtjes zullen vanaf nu met bakken binnenstromen. Een stand van zaken in enkele gekende dossiers hebben we voor u gebundeld.

Pinto: bod Stuttgart geweigerd

Ook het Duitse Stuttgart heeft zijn zinnen gezet op Ivo Pinto, de Portugese rechtsback van Dinamo Zagreb. Een bod van drie miljoen euro zou door Dinamo zijn afgewezen. Naast Pinto heeft Anderlecht nog andere ijzers in het vuur.

Osimhen: Anderlecht biedt twee miljoen euro

Anderlecht heeft bij Ultimate Strikers Academy een bod van twee miljoen euro gedaan op Victor Osimhen, de Nigeriaanse topschutter van het EK voor U17. De vraagprijs ligt echter anderhalf miljoen hoger. Om dit te compenseren heeft Anderlecht ook allerlei clausules aangeboden die de Nigerianen recht geven op een percentage bij doorverkoop. De zaak-Osimhen wordt een ingewikkeld dossier omdat er zich heel wat tussenpersonen zich opwerpen. Dit probleem doet zich ook voor bij Abdoul Dante, een Malinees die Anderlecht op hetzelfde WK opmerkte.

Nuytinck: mag niet weg

Bram Nuytinck zat tegen Westerlo in de tribune. Nochtans was hij opnieuw speelklaar. ""Normaal speelde hij tegen Brugge, maar toen was hij ziek", legt Besnik Hasi uit. "Heylen speelde in zijn plaats en deed dat goed. Daarom kon ik hem vandaag niet in de tribune laten plaatsnemen. Maar thuis tegen Westerlo zet ik niet twee centrale verdedigers op de bank. Spelers moeten beseffen dat dit kan gebeuren. Bram mag niet weg."



anderlecht-online forum