"Eurostadion? 2020 is niet onze streefdatum"

WOENSDAG, 30 DECEMBER 2015, 07:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voor het eerst sinds zijn aanstelling heeft Jo Van Biesbroeck, sinds september mede-manager van Anderlecht, een interview gegeven. In Het Laatste Nieuws spreekt hij onder meer over het nieuwe stadion. "Het moet een referentie zijn voor de rest van Europa."

Sinds zijn aantreden is Van Biesbroeck namens Anderlecht nauw betrokken bij het stadiondossier. Zo stuurde hij na amper 24 dagen een brief naar Ghelamco om te zeggen dat Anderlecht onder de toenmalige voorwaarden uit het project zou stappen. "Het was nooit onze intentie om de boel op te blazen. Maar als wij straks het stadion moeten uitbaten, is het logisch dat we inspraak willen", vertelt hij. "Nu zitten we weer allemaal op dezelfde golflengte."

Van Biesbroeck heeft een duidelijke visie over het nieuwe stadion. "Het moet revolutionair worden qua invulling. De fans, sponsors en VIP's moeten een unieke beleving krijgen. Het is een uitdaging om van dit stadion een referentie te mamken voor de rest van Europa. Dat het te groot zal zijn? Mogelijk zullen we de bovenste ring niet gebruiken."

Het hele project staat door het EK onder enorme tijdsdruk, maar Anderlecht en Van Biesbroeck laten zich niet opjagen. "2020 is niet onze streefdatum, wel die van het EK. Voor ons is het geen zelfmoord om langer te wachten. Als het er pas in 2021 zou staan en niet in 2020, zal bij Anderlecht niemand zich daar druk om maken. Het wordt wel een probleem als het project op de lange baan wordt geschoven of wordt afgeblazen. Het Eurostadion is nog steeds ons plan A."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.