"Steven of Youri? Maakt mij niet uit"

DONDERDAG, 7 JANUARI 2016, 08:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Als Steven Defour niet fit raakt voor het duel tegen AA Gent op 17 januari, zal Youri Tielemans zijn plaats innemen. Leander Dendoncker noemt Defour "een belangrijke speler", maar heeft er vertrouwen in dat Tielemans zijn rol kan overnemen.

“Steven is één van de spelers die de ploeg laat draaien. Zonder hem is het altijd moeilijker", geeft Dendoncker aan. "Maar wij zijn Anderlecht en onze ploeg mag niet vallen of staan met één speler. Kan Steven niet spelen, dan moeten we dit opvangen en Youri kan dit.”

Voor Dendoncker maakt het niet veel uit of Defour dan wel Tielemans op de acht speelt. “Ook tussen Youri en mezelf zijn er veel automatismen. Op training speel ik afwisselend met hen samen. Het zijn andere types, maar mij maakt het niet veel uit wie vor mij staat.”

Met landskampioen en leider Gent krijgt Anderlecht in zijn eerste wedstrijd van 2016 meteen een stevige brok voorgeschoteld. “Uiteraard maakt Gent indruk, maar we geloven dat we nog steeds boven hen staan en de beste ploeg van België zijn.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.