Heylen: plaats opschuiven of vertrekken

DONDERDAG, 7 JANUARI 2016, 11:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Door de schorsing van Kara mocht Michaël Heylen eind december op Club Brugge voor het eerst starten in de competitie. De verdediger speelde sterk. Het gebrek aan speelkansen zit hem echter dwars en een vertrek is niet uitgesloten.

In augustus verlengde Heylen zijn contract tot 2018. Het bestuur gelooft in verdediger, maar veel speelkansen kreeg hij dit seizoen nog niet. Het duo Kara-Deschacht is onaantastbaar en Bram Nuytinck is meestal de centrale verdediger die op de bank mag zitten. Heylen wordt dit jaar 22 en de tijd om te spelen is aangebroken. Zijn manager had voor nieuwjaar een onderhoud met Herman Van Holsbeeck.

Heylen heeft immers een keuze gemaakt: ofwel schuift hij naar plaats drie in de hiërarchie van centrale verdedigers, ofwel zoekt hij andere oorden op. Maar wat dan met die contractverlenging? Dit maakt een transfer er niet eenvoudiger op. "Op het moment dat hij die tekende, was dit de beste keuze", zegt Heylens manager Evert Maeschalck in Sport/Voetbalmagazine. "Nu wacht hij op zijn kans."

"Bekerfinale missen kwam hard aan"

Ook vader Daniël Heylen ziet met lede ogen aan hoe zijn zoon amper aan de bak komt. "Het moeilijkste moment was de bekerfinale. Op twee wedstrijden na had hij de hele campagne gespeeld. Tegen Gent had hij zelfs Moses Simon aan banden gelegd. Maar de bekerfinale moest hij vanuit de tribune volgen. Dat kwam hard aan."

"Michaël weet dat hij hard moet werken en dat een speler die vier miljoen euro gekost heeft een streepje voor heeft", aldus vader Daniël. "Maar de communicatie zou beter kunnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.