Anderlecht onderuit tegen Vitesse

VRIJDAG, 8 JANUARI 2016, 19:59 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn oefenduel in het Spaanse La Manga met 1-2 verloren van Vitesse. Besnik Hasi bracht voor en na de rust een verschillend elftal tussen de lijnen. Idrissa Sylla scoorde voor paars-wit.

Al na één minuut kwam Anderlecht op achterstand. Solanke, door Chelsea uitgeleend en vorig seizoen voor Aaron Leya Iseka topschutter in de Youth League, scoorde. Via Solanke en Qazaishvili kreeg Vitesse nog goede kansen, maar het was Sylla die scoorde aan de overkant. Hij kopte een hoekschop van Tielemans tegen de netten. Aan de overkant trof Vitesse nog de lat.

Na de pauze kwamen onder meer Nathan De Medina en Oswal Alvarez in actie. Ook nu was de eerste kans voor Vitesse via Qazaishvili. Op het uur trapte Van der Werff een vrije trap tegen de lat, maar Solanke tikte de rebound voorbij Roef. Anderlecht kreeg via Lukebakio nog twee kansen, maar het bleef 1-2.

Anderlecht eerste helft:Proto, Heylen, Faes, Deschacht, N'Sakala, Conte, Tielemans, Trezeguet, Suarez, Praet en Sylla.

Anderlecht tweede helft:Roef, De Medina, Kara, Nuytinck, Acheampong, Dendoncker, Matthys, Alvarez, Ezekiel, Lukebakioi en Okaka