Topper blijft steken op 1-1 gelijkspel

ZONDAG, 16 NOVEMBER 2008, 14:55 - Michaël

De topper tussen Club Brugge en Anderlecht is op een 1-1 gelijkspel geëindigd. Wesley Sonck opende in de 4de minuut de score, maar Mbark Boussoufa kon na de pauze de gelijkmaker scoren.

Jacobs begon met een verrassende opstelling aan de wedstrijd want niet Biglia en Goor stonden in de ploeg maar wel de jonge Ivoriaan Sare en Kruiswijk.

Het was paars-wit dat zeer aanvallend startte, al was het toch Brugge dat het eerst kon scoren. In de 4e minuut al kon Sonck de 1-0 op het scorebord zetten. Desondanks het doelpunt behield Anderlecht het initiatief en maakte het Club Brugge niet makkelijk. Naat het einde van de eerste helft toe kwam Club amper aan spelen toe, helaas bleef het bij enkele kansen en viel de gelijkmaker niet.

Jacobs voerde tijdens de rust een wissel door: Sare bleef binnen en Biglia maakte zijn opwachting. Anderlecht ging op zoek naar de gelijkmaker en die viel al na 4 minuten in de 2e helft na een mooie actie van Legear en Boussoufa: 1-1. Paars-wit drukte Club helemaal weg waardoor de thuisploeg nog geen enkele doelpoging kon ondernemen in de tweede helft. Frutos kreeg 20 minuten voor tijd dé kans op de 1-2 maar trapte onvoorstelbaar naast. 11 minuten voor het einde moest Sporting verder met 10 man na een tweede gele kaart voor Frutos, helemaal onterecht. Frutos verliet woedend het veld terwijl Simaeys er zonder bestraffing van af kwam. De Bruggespeler ging bewust op de arm van Frutos staan, terwijl deze op de grond lag. Opnieuw vond scheidsrechter De Bleeckere, die verondersteld wordt onze beste Belgsiche scheidsrechter te zijn, het dus nodig een hoofdrol op te eisen, net zoals in het seizoen 2002-2003...

Een goed voetballend Anderlecht met 10 man hield stand tegen Club en keerd zo met een puntje terug naar Brussel. Club blijft aan de leiding, op de tweede plek staat Westerlo en als derde Anderlecht met 23 punten.

Volgende week ontvangt Anderlecht Westerlo dat aan een zeer sterk seizoen bezig is. Onder leiding van Ceulemans heeft de ploeg in 12 wedstrijden al 24 punten verzameld en staat het daarbij in de top drie van het klassement. Westerlo won dit weekend van Gent met 3-2.