Dendoncker: "Ideale wedstrijd om vertrouwen op te doen"

ZONDAG, 10 JANUARI 2016, 19:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Leander Dendoncker, de soberheid zelve zowel op het veld als in persoon, is een zo goed als onmisbaar element geworden voor Besnik Hasi. Met wat geluk kan hij verder groeien naast Steven Defour of Youri Tielemans. 

Dendoncker werkt hard aan zijn zwakke punten zoals de snelheid in zijn bewegingen,  samen met physical coach Jurgen Segers. Hij wil zich vooral opwerpen als het ideale element dat de andere twee middenvelders aanvult. 

"Ja, ik werk daar heel hard aan. Tijdens de training maar ook daarna ben ik vaak samen met Jurgen nog aan het werk om mijn bewegingen vloeiender te maken. Dat zou mij toelaten om sneller te spelen. Toch wel een essentieel onderdeel in het modere voetbal en zeker als middenvelder."

Belofte van het jaar

Woensdag staat het gala van De Gouden Schoen op het programma, Dendoncker kan daar "Belofte van het Jaar" worden. 
"Dat kan inderdaad", geeft de middenvelder toe, "Maar daar denk ik niet teveel aan. Het zou geweldig zijn, maar ik zou niet teleurgesteld zijn moest de troffee naar iemand anders gaat."

AA Gent

Zondag staat de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma, Anderlecht mag direct op bezoek bij landskampioen AA Gent. De Buffalo's bruisen van vertrouwen, en spelen nog op alle fronten mee. Ongetwijfeld mogen ze komende woensdag ook een Gouden Schoen in hun rangen verwelkomen. 

"Het is de volgens mij de ideale wedstrijd om vertrouwen op te doen en aan iedereen te tonen dat we dé nummer 1 zijn in België. We gaan ons niet aanpassen aan het spel van Gent, maar ons eigen spel spelen, zoals we tegen Brugge gedaan hebben", aldus nog Dendoncker. 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.