Anderlecht wacht op Abdoul Karim Danté

DINSDAG, 12 JANUARI 2016, 11:18 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Footmali bracht zondag al het nieuws dat Anderlecht interesse toonde in Abdoul Karim Danté (17), de kapitein van de Malinese U17. Danté zou zijn thuisland al verlaten hebben en is onderweg naar België. Het dossier omtrent zijn overgang zou de goeie weg op gaan ondanks alle administratieve formalieteiten.

"Bij een transfer van een minderjarige Afrikaan komen altijd heel wat administratieve formaliteiten kijken", legt het bestuur van paars-wit uit.

Wanneer de jonge Malinees aankomt kan nog niet gezegd worden, maar zeker is dat Anderlecht met de jonge speler een mooie slag slaat.

David Van Renterghem, T2 bij de Belgische U17, zag Danté aan het werk tijdens het laatste WK voor U17 te Chili en ook hij was onder de indruk: "Op wereldniveau behoort hij tot de beste jongens van zijn generatie. Hij was de kapitein van de ploeg, een echte leider. Hij is snel, heeft een goede tackle in huis en trapt probleemloos een pass van vijftig meter. Aan zijn positiespel is nog werk, wat normaal is op die jonge leeftijd."

"Ik heb met hem gepraat en het viel mij op dat hij over een uitstekende mentaliteit beschikt. Hij is zeker van zichzelf maar dan op een goeie manier. Hij was toen ook al op de hoogte van de interesse van Anderlecht en hij verheugde er zich op om de club te ontdekken", aldus Van Renterghem.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.