Tielemans: "Blij, maar ik moet constanter worden"

DONDERDAG, 14 JANUARI 2016, 07:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Youri Tielemans werd tijdens het Gala van de Gouden Schoen uitgeroepen tot Belofte van het Jaar. Hij haalde het met 17 punten voorsprong op Leander Dendoncker. "Hij verdiende het eigenlijk meer dan ik", geeft Tielemans toe.

"Ik ben heel verrast", vertelde Tielemans na de show. "Ik ben blij, maar wel niet supertevreden over mijn 2015. Ik moet veel constanter worden en weet dat ik progressie moet boeken. Dendoncker verdiende het eigenlijk meer dan ik."

Van Holsbeeck: "Hopelijk geen derde"

Herman Van Holsbeeck was fier dat Anderlecht opnieuw de Belofte van het Jaar levert. "Dat Youri voor de tweede keer op rij wint, moet hem motiveren. Hij moet geen derde ambiëren. Hij wordt dit jaar 19. Hij moet nu een stap omhoog zetten. Of Dendoncker hem meer verdiende? Laat ons zeggen dat hij niet misstaan zou hebben op dat podium."

Hasi: "Dendoncker ontgoocheld? Een beetje"

Ook Besnik Hasi was blij dat zijn ploeg toch met één prijs ging lopen. "Of Dendoncker hem meer verdiende? Het was leuk mocht dit jaar een andere gewonnen hebben, maar ik ben vooral blij dat het iemand van Anderlecht is. Leander is een beetje ontgoocheld, maar hij is mentaal sterk."

Eindstand Belofte van het Jaar

1. Youri Tielemans: 232
2. Leander Dendoncker: 215
3. Thomas Foket (Gent): 165
4. Moses Simon (Gent): 98
5. Junior Edmilson (STVV): 75
10. Dennis Praet: 32

Tielemans won de eerste stemronde overtuigend met 157 punten. Moses Simon eindigde tweede met 87, Leander Dendoncker derde met 81. In de tweede ronde strandde Tielemans op plaats drie met 75 punten. Thomas Foket (151 punten) won die voor Leander Dendoncker (134).



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.