Tielemans: “Soms geen plaats voor type als ik”

VRIJDAG, 15 JANUARI 2016, 08:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Door de blessure van Leander Dendoncker staat Youri Tielemans zondag in de basis tegen Gent. 2015 was een jaar met ups en downs, 2016 moet beter worden. “Mijn hoofddoel: een constant niveau halen.”

Tielemans belandde vorig jaar drie keer een periode op de bank. Toch kende hij ook sterke periodes. “Tijdens Play-Off 1 was ik goed”, stipt Tielemans aan. “Ik maakte onder meer een belangrijke goal waardoor we in de titelstrijd bleven.”

“De jongste maanden miste ik regelmaat en daalde mijn niveau. De coach zette me hiervoor op de bank en ik had lange gesprekken met hem om te weten wat hij van mij verwacht. Nu moet ik reageren.”

 “Natuurlijk kan ik samenspelen met Defour”

Tielemans is naar eigen zeggen het best op de acht, een positie waar ook Steven Defour het best tot zijn recht komt. “Maar we kunnen samenspelen”, vindt Tielemans. “Waarom toch altijd die discussie? We zijn beiden slim genoeg om te weten wanneer we de bal moeten vragen en wanneer we ons moeten wegcijferen.”

“Volgens mij ben ik het best als box-to-box-speler net voor Steven. Het probleem is dat Anderlecht soms speelt in een systeem waarin geen plaats is voor zo’n type speler. Dan moet ik zoeken naar mijn positie. Maar ik speel waar de coach me neerzet.”

“Weer Tielemans van debuutjaar worden”

Of hij nu goed speelt of niet, de (ongegronde) geruchten over interesse van topclubs blijven op geregelde tijdstippen opduiken. “Daar houd ik me niet mee bezig. Mijn hoofddoel is constanter presteren bij Andelecht en weer de Tielemans van mijn debuutjaar worden. Toen stelde ik me amper vragen en voetbalde ik gewoon.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.