"Verliezen is precies niet meer zo erg als vroeger"

VRIJDAG, 15 JANUARI 2016, 13:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dit weekend begint de tweede competitiehelft. Anderlecht gaat zoals steeds vol voor de landstitel. Oud-verdediger Glen De Boeck gelooft in een 34e titel, maar waarschuwt ook.

In Het Nieuwsblad blikken Glen De Boeck en Jan Ceulemans vandaag vooruit naar de rest van deze competitie. De titelstrijd zal volgens hen gaan tussen Gent, Club Brugge en Anderlecht.

"Maar er zal dan wel een ander Anderlecht nodig zijn", zegt De Boeck. "Ze moeten constanter zijn en iets aan hun mentaliteit doen. Verliezen is bij Anderlecht precies niet meer zo erg als in onze tijd. Als ze willen én een constant niveau halen, wordt Anderlecht kampioen."

"Hasi moet systeem kiezen"

De Boeck zit wel een groot probleem: de kern is onevenwichtig samengesteld. "Als 20 procent beter is in een 4-4-2, zestig in een 4-3-3 en twintig in een 4-4-1-1, dan heb je een probleem. Hasi moet dus keuzes maken. De ruit op het middenveld werkt niet, Ezekiel rendeert alleen met twee spitsen en Obradovic laat zich in een 4-4-2 te vaak in de rug pakken."

De voormalige T2 van Anderlecht zou met deze kern gaan voor een 3-5-2. "Achteraan zet ik Najar, Kara en Deschacht. Op het middenveld Defour, Dendoncker, Tielemans, Praet en Obradovic. Vooraan kies ik voor Suarez of Ezekiel naast Okaka. Suarez is geen echte spits, maar een teruggetrokken aanvaller voor een 4-4-1-1."

"Praet is blijven hangen."

Tot slot verwacht De Boeck ook meer van Praet en Tielemans. "Ik lees dat Praet vindt dat hij een goed seizoen speelde en zijn prestaties sinds de Gouden Schoen met een vergrootglas worden bekeken. En dan? Ik vind dat hij wat is blijven hangen. Tielemans moet intrinsiek een betere Kums zijn, maar op dit moment heb je meer aan Kums."



anderlecht-online forum