Anderlecht scout Twente-sterkhouder Ziyech

MAANDAG, 18 JANUARI 2016, 09:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Hakim Ziyech van FC Twente geldt als één van de grootste talenten die er momenteel in de Nederlandse Eredivisie rondlopen en dat is ook Anderlecht niet ontgaan. Het ging de aanvallende middenvelder vrijdag scouten en zag hem uitblinken.

De 22-jarige Ziyech is een Marokkaanse Nederlander die in oktober debuteerde voor de nationale ploeg van Marokko. In 2012 debuteerde hij in de Eredivisie voor Heerenveen en na een sterk seizoen 2013-2014 trok hij voor vier miljoen euro naar Twente. Daar is hij al anderhalf jaar lang de absolute sterkhouden. Vorig seizoen scoorde hij elf keer en ook in deze voetbaljaargang staat de teller op elf.

De prestaties van Ziyech wekken heel wat belangstelling uit het buitenland. Naast Anderlecht waren er vrijdag tegen Heracles ook scouts aanwezig van Leicester, Swansea, AC Milan, Borussia Dortmund, Schalke 04, Stuttgart en Hoffenheim. De scouts zagen hoe Ziyech een fenomenale wedstrijd speelden en vanaf eigen helft een dribbel inzette die tot één van zijn mooiste goals dit seizoen leidde.

Hoewel Twente er financieel niet sterk voorstaat, is het maar de vraag of ze hun sterkhouder deze winter willen laten gaan. Een hoog bod zullen ze moeilijk kunnen weigeren, maar of Anderlecht financieel kan opboksen tegen de andere clubs die hier genoemd worden, lijkt ook erg onzeker.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.