Toch geen samenwerking met Oostende

DINSDAG, 19 JANUARI 2016, 07:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht en KV Oostende gaan dan toch niet samenwerken wat betreft transfers van buitenlandse talenten. Volgens Oostende-voorzitter Marc Coucke heeft Anderlecht de deal opgeblazen omdat het KVO als een te directe concurrent ziet.

Anderlecht en Oostende zouden samen buitenlandse spelers, vooral uit Zuid-Amerika, scouten en aantrekken. Beide clubs zouden elk 50 procent van de transferrechten krijgen. De spelers zouden eerst rijpen bij Oostende en wannneer ze doorbreken verhuizen naar Anderlecht. Maar volgens Coucke heeft Anderlecht de overeenkomst nu afgeblazen. "Als Anderlecht een samenwerking enkel ziet zitten als we elfde staan, dan kan er van zo'n project geen sprake zijn. Wij hebben meer ambitie dan dat."

"Anderlecht ons cadeaus? Wij hen ja"

Coucke heeft het duidelijk even gehad met Anderlecht. Dat paars-wit Andy Kawaya en Ibrahima Conté niet naar de kust laat vertrekken, zit hem blijkbaar hoog. "Onlangs hoorde ik iemand (Herman Van Holsbeeck, red.) zeggen dat Anderlecht moet stoppen om Oostende cadeaus te doen. Laat ons een koe een koe noemen: Anderlecht doet ons geen cadeaus, wij hen."

Coucke haalt Fernando Canesin aan als voorbeeld. "Toen we hem haalden was hij bankzitter bij Anderlecht. We betaalden een mooie transfersom, namen zijn loon over en paars-wit behield de helft van zijn transferrechten. Daarop maakten wij van Canesin een speler die erg gegeerd is."

Een samenwerking tussen Anderlecht en Oostende is voor Coucke voorlopig van de baan. "Maar we blijven wel onderhandelen over Conté", zo besluit hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.