Hoe doet Bastien het bij Avellino?

DINSDAG, 19 JANUARI 2016, 17:34 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Samuel Bastien wordt dit seizoen door Anderlecht verhuurt aan Avellino. Hoe doet de 19-jarige middenvelder het bij de Italiaanse tweedeklasser? We vroegen het aan Avellino-watcher Domenico Fabbricini. "Hij speelde al erg goede wedstrijden, maar is nog te onregelmatig."

“Coach Tesser gaf van in het begin aan Bastien de nodige tijd te geven om zich aan te passen aan het Italiaanse voetbal”, vertelt Fabbricini. “Hij speelde al fantastische wedstrijden, zoals tegen Cesena waar hij het eerste doelpunt scoorde, maar er zijn nog teveel momenten in de wedstrijd dat hij wegdeemstert. Daarom wordt hij ook vaak vervangen.”

“Nog niet klaar voor Anderlecht”

De vraag die wij ons natuurlijk stellen, is of Anderlecht er goed aan gedaan heeft Bastien uit te lenen en hem niet beter zelf gehouden had. “Volgens mij zou hij op dit moment bij Anderlecht bankzitter zijn”, denkt Fabriccini. “Hij moet nog constanter worden om klaar te zijn voor Anderlecht. Maar hij zal enkel sterker worden.”

Volgens Fabbricini wacht Bastien een grote toekomst als hij deze onregelmatigheid kan wegwerken. “Het was meteen duidelijk dat hij over een enorm potentieel beschik, maar hij toont het niet altijd. Hij wisselt erg sterken momenten af met momenten waarop hij niet aanwezig is. Wanneer hij leert om een hele wedstrijd op hoog niveau te spelen, kan hij de top van Europa aan.”

“Andere clubs volgen hem”

Hoe dan ook, Bastien heeft al indruk gemaakt in Italië. “Hij is creatief, snel en onvoorstelbaar”, Aldus Fabbricini. “Avellino is zeer tevreden over hem. Andere Italiaanse teams beginnen hem te volgen.”

Avellino heeft een optie tot aankoop ter waarde van vier miljoen euro. “Avellino-voorzitter Taccone zal binnenkort wellicht aankondigen de optie te lichten”, aldus Fabbricini. “Eventueel om hem te verkopen aan een andere club. Al kan het zijn dat Avellino hem koopt met de hulp van een grote club. Dit kan bijvoorbeeld met Juventus, met wie ze een goede samenwerking hebben.”
 anderlecht-online forum