Frutos vliegt er stevig in als beloftencoach

WOENSDAG, 20 JANUARI 2016, 07:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Nicolas Frutos heeft er zijn eerste weken opzitten als coach van de U21 van Anderlecht en hij maakte meteen grote indruk. "We waren gecharmeerd", vertelt één van zijn spelers. "Hij dwingt respect af."

Het is Frutos duidelijk menens als coach van de U21. Nog voor hij aan zijn eerste training begon, kende hij al zijn spelers van binnen en van buiten. Hij kende hun posities en wist wie niet op zijn beste plaats werd uitgespeeld. Tijdens de oefensessie sprak hij iedereen aan met zijn voornaam. "Dit is niet zomaar een oud-speler die even trainer wordt", zegt een speler die anoniem wenst te blijven.

Frutos legt er ook stevig de pees op. Sommige trainingen duren drie uur. Eerst laat hij het fysieke aspect aan bod komen, om daarna over te schakelen naar tactische en technische oefenstof. Eén keer per week laat hij zijn manschappen al om 7.15 uur trainen, voor ze naar school gaan dus. Inspiratie hiervoor haalde hij in Argentinië, waar het een gewone zaak is om voor schooltijd te sporten.

Toen de A-kern op stage was, organiseerde hij voor de U21 een mini-stage in Neerpede van drie dagen. De spelers moesten minstens acht uur op de club verblijven. Verder geeft Frutos ook individuele trainingen aan Fede Vico, de jonge Spanjaard die volledig op een zijspoor zit bij Anderlecht. Frutos wil ook alles weten over de schoolresultaten en voedingspatronen van zijn spelers.

Ook voor De A-kern verricht Frutos werk. Zo vroeg hij zelf om het voorbije weekend Charleroi te mogen scouten. Hij leverde een lijvig verslag af.



anderlecht-online forum