Gillet: "Blij met afscheid in schoonheid"

WOENSDAG, 20 JANUARI 2016, 17:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Guillaume Gillet ruilde tijdens de winterstop Anderlecht voor Nantes. De middenvelder heeft lang getwijfeld of hij zou blijven of vertrekken. "Tot het laatste moment dacht ik dat Anderlecht me een beter voorstel zou doen."

"Ik kon mijn contract bij Anderlecht met twee jaar verlengen, maar voor mij was dit onvoldoende", vertelt Gillet in Sport/Voetbalmagazine. "We kwamen niet tot een akkoord, maar tot het laatste moment dacht ik dat Anderlecht met een beter voorstel zou afkomen. Pas toen voorzitter Roger Vanden Stock me op het veld een verzamelshirt kwam schenken, besefte ik dat het definitief voorbij was."

In de zomer leek het lang dat Gillet een nieuw verblijf bij Anderlecht niet zag zitten. Nu is hij blij dat hij toch nog een half jaar gebleven is. "Ik was er bijna van overtuigd dat de pagina was omgeslagen", aldus Gillet. "Maar het zou me wel pijn gedaan hebben om te vertrekken zonder een kleine hulde. Nu nam ik afscheid in schoonheid met een doelpunt tegen Westerlo."

Hoe dan ook, spijt over zijn vertrek heeft Gillet niet. "Ik weet zeker dat dit het beste moment was om Anderlecht te verlaten. Al zal het wel even pikken wanneer paars-wit in de Europa League aantreedt tegen Olympiakos."



anderlecht-online forum