Ezekiel wil weg, maar mag niet

DONDERDAG, 21 JANUARI 2016, 07:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De uitleenbeurt van Imoh Ezekiel is voorlopig geen succes en de Nigeriaan heeft Anderlecht gevraagd te mogen vertrekken. Paars-wit weigerde, maar zit wel met een probleem: als Ezekiel te weinig speelt, moet de club een schadevergoeding betalen.

Na veel getouwtrek kon Anderlecht in augustus Ezekiel voor één seizoen huren van het Qatarese Al Arabi. De spits zou de gedroomde partner zijn voor Stefano Okaka in een 4-4-2. Alleen bleek al snel dat een 4-4-2 niet werkte. In een systeem met drie spitsen kon Ezekiel zich nog niet doorzetten.

Ezekiel is deze situatie beu en vroeg Anderlecht om zijn huurovereenkomst te ontbinden. Paars-wit weigerde. Als Ezekiel vertrekt, moet het een vervanger zoeken en dat is niet eenvoudig in de anderhalve week die nog rest deze wintermercato. Ook Al Arabi is niet geneigd om de verhuur op te blazen.

Schadevergoeding

Anderlecht zal wel moeten zorgen dat Ezekiel de nodige wedstrijden speelt of ze komen financieel voor een probleem te staan. Paars-wit betaalde voor Ezekiel een huursom van 250.000 euro plus het volledige loon van 1,45 miljoen euro bruto. De huurovereenkomst bevat echter ook een clausule dat Ezekiel minstens 75 procent van de wedstrijden in actie moet komen. Anders moet Anderlecht een schadevergoeding betalen en dat bedrag zou niet min zijn.

Tot nu toe trad Ezekiel aan in 25 van de 30 officiële wedstrijden die Anderlecht dit seizoen speelde. Zestien keer was hij basisspeler, negen keer invaller. In al deze wedstrijden samen scoorde hij drie keer: in de competitie tegen Kortrijk, Europees tegen Tottenham en in de beker eveneens tegen Kortrijk.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.