Hasi: "Geen ruimte meer voor puntenverlies"

ZATERDAG, 23 JANUARI 2016, 09:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het zijn zware dagen voor Besnik Hasi, de coach beseft dat er geen ruimte meer is voor puntenverlies en de directie resultaten wil zien. Sommige anciens blijven wel achter hun coach staan en wijzen met de vinger naar de vele jongeren in de ploeg. Hoe dan ook is het vijf voor twaalf op Anderlecht.

Guillaume Gillet gaf het eerder deze week al aan: "Er is een groot mentaliteitsprobleem". Maar Hasi wil niet meteen de jongeren met de vinger wijzen: "Iedereen moet de ambitie tonen om een wedstrijd te willen winnen. De mentaliteit bij de jeugd is sowieso niet meer als tien jaar geleden. Toen had je ook enkel Kompany als enige jongere in de ploeg."

Anciens

"Onze jeugdwerking doet uitstekend werk", gaat Hasi verder, "Dus groeit ook het aantal jongeren in de A-kern. Het is aan de ouderen om de jongens zo goed mogelijk bij te staan en te helpen."

"Maar er zijn ook spelers die hun krediet stilaan aan het verspelen zijn. Suarez? Misschien, maar hij is niet alleen. Mati kreeg al heel veel vertrouwen van ons om terug op niveau te komen, fysiek gaat het goed, nu wordt het tijd dat zijn spel meer vooruit gaat", aldus Hasi.

Goed voetbal

Hasi bleef voorzichtig in zijn uitspraken: "Want alles staat hier direct in de krant en dat zorgt voor extra spanning. De directie wil nu vooral goed voetbal zien met een goeddraaiend systeem."

"We spelen al heel lang in hetzelfde systeem, maar met de geblesseerden is dat niet altijd gemakkelijk. We proberen zoveel mogelijk jongens op hun plaats uit te spelen maar als Defour niet fit geraakt moet ik weer puzzelen", besluit Hasi.



anderlecht-online forum