Hasi: "We voetballen met minder vertrouwen"

MAANDAG, 25 JANUARI 2016, 07:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hoewel gewonnen, zat Besnik Hasi er maar beteuterd bij na de wedstrijd tegen Charleroi. De coach besefte dat het niet goed was. "Maar dat komt deze keer niet door de mentaliteit", vond hij.

"Alles begint te wegen", verwijst Hasi naar de negatieve sfeer die rond Anderlecht hangt. "De spelers merken ook hoe het publiek reageert en dan voetbal je niet met vertrouwen. Je zag dat sommigen niet hun normale acties maken. Een vroege tegengoal helpt dan niet."

Youri Tielemans was één van de spelers bij wie het vertrouwen duidelijk zoek is. "Hij is niet alleen, alle spelers voetballen met minder vertrouwen", aldus Hasi. "Ik begrijp het publiek want ons spel voor de rust was niet goed. Maar bevorderlijk voor het vertrouwen is hun reactie niet. Sommigen staan met schrik op het veld."

"We moeten hieruit raken", gaat Hasi verder. "Hoe? Er is maar één manier: harder werken. We moeten ook eens een reeks kunnen neerzetten met enkele goede resultaten. Dan keert het vertrouwen terug en zal het publiek weer achter ons staan. Het zal niet op één nacht lukken, maar we zullen hier sterker uitkomen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.