Van Holsbeeck zet deur open voor Vanden Borre

DINSDAG, 26 JANUARI 2016, 07:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Mogen we Anthony Vanden Borre binnenkort weer bij de A-kern verwelkomen? Die kans is een stuk dichterbij gekomen. Herman Van Holsbeeck heeft de deur opengezet voor een terugkeer. "Maar dan moet hij zich wel gemeend excuseren."

De transferperiode loopt stilaan op zijn einde en Vanden Borre heeft nog geen nieuwe club gevonden. "Veel makelaars informeerden naar Anthony, maar er is pas iets concreet als er een bod is en dat is niet het geval", vertelt Van Holsbeeck. "We zitten met een probleem-Vanden Borre en moeten daar een oplossing voor vinden."

Die oplossing kan wel eens het meest overwachte van allemaal zijn: een terugkeer bij de A-kern. "Ik zeg niet dat hij zeker kan terugkeren, maar hij kan beginnen met zijn excuses aan te bieden voor wat gebeurd is. Zowel naar zijn medespelers, de staff als de club toe. Daarna kan hij een gesprek hebben met de coach. Dit kan een basis leggen voor een nieuwe samenwerking in de toekomst."

"Niet opnieuw problemen na enkele maanden"

Vanden Borre zal het wel niet gemakkelijk krijgen om Hasi te overtuigen. Vrijdag sloot de coach een terugkeer nog uit. "Ik kan begrijpen dat sommigen Anthony niet zomaar zullen vergeven", aldus Van Holsbeeck. "Maar iedereen maakt fouten. Anthony wat meer dan anderen. Anthony zal wel moeten bewijzen dat hij het meent. Het is niet de bedoeling om na enkele maanden weer problemen te hebben."

Vraag is ook of de spelersgroep een terugkeer ziet zitten. Volgens Het Laatste Nieuws kunnen de uitspraken van Van Holsbeeck op weinig bijval rekenen. Het Nieuwsblad weet dat Silvio Proto niet meer door één deur kan met de balorige rechtsachter.

"Volgende dagen zien hoe dit verder gaat"

Als Vanden Borre zou terugkeren, hoe fit is hij dan? Zijn laatste wedstrijd dateert van 2 augustus en Hasi liet weten de verdediger de voorbije drie maanden niet gezien te hebben op de club. In december liet Vanden Borre zich opereren aan zijn ogen en deze maand nam hij vakantie in Dubai.

"Anthony traint. Daar zijn afspraken over", geeft Van Holsbeeck aan. "We zullen de volgende dagen zien hoe dit verder gaat. Anders hebben we nog tot 1 februari om een oplossing te vinden."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.