Vanden Borre: "Ik wil weer voor Anderlecht spelen"

DINSDAG, 26 JANUARI 2016, 10:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Maanden heeft Anthony Vanden Borre gezwegen, maar nu praat hij voor het eerst over het incident en zijn verbanning. “Voor mij is alles vergeten, hopelijk zijn ook anderen bereid de stap te zetten.”

Het lijkt een mooi uitgetekend scenario om Vanden Borre te rehabiliteren. Zaterdag een klein berichtje in de krant van Vanden Borre overweegt om zijn excuses aan te bieden en wil terugkeren. Gisteren Herman Van Holsbeeck die de deur op een kier zet. En morgen een interview met Vanden Borre in Sport/Voetbalmagazine waarin hij aangeeft graag terug te keren. Enkele quotes van het gesprek zijn alvast vrijgegeven.

“Ik heb nog een contract tot 2018 met optie voor een bijkomend jaar. Sommigen zullen denken dat ik hiervan zal profiteren, maar ik ben een competitiebeest. Ik heb zin om weer te spelen”, zo vertelt de rechtsachter. “We moeten er zien uit te geraken en ervoor zorgen dat bepaalde personen stoom kunnen aflaten. Ik ben bereid om een gesprek te hebben. Natuurlijk moeten zij ook bereid zijn om de stap te zetten. Maar voor mij is alles al vergeten."

Vanden Borre geeft aan teleurgesteld te zijn in wat er allemaal is gebeurd. Volgens hem werd het woord ‘tapette’ ook verkeerd geïnterpreteerd. “Ik had een andere term moeten gebruiken. Ik bedoelde gewoon dat er in de groep niemand de kloten aan zijn lijf had omdat niemand zijn verantwoordelijkheid durfde op te nemen.”

Schrik om niet meer aanvaard te worden door zijn ploegmaats, heeft Vanden Borre niet. Ik heb met iedereen goede contacten, behalve met één iemand (wellicht Silvio Proto, red.). Maar dat is niet belangrijk. We hebben allemaal hetzelfde doel: winnen.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.