Hoe realistisch is terugkeer Vanden Borre?

WOENSDAG, 27 JANUARI 2016, 07:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Herman Van Holsbeeck en Anthony Vanden Borre verklaarden de voorbije dagen allebei dat ze openstaan voor een terugkeer van de rechtsachter in de A-kern. Maar hoe realistisch is dit?

Vanden Borres manager Fouaid Ben Kouider praat al een tijdje met Anderlecht. "Een terugkeer komt daarbij steeds nadrukkelijker in beeld", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws ."Dat Van Holsbeeck dit nu publiek maakt, zien we als een teken dat het de goede kant op gaat."

EK als doel

Ben Kouider geeft aan dat beide partijen onderhandelen over de voorwaarden die hiermee gepaard gaan. "Anderlecht heeft zijn voorwaarden, maar Anthony ook. Van Holsbeeck wil dat Anthony zich excuseert. We nemen daar nota van, maar het is te vroeg om daar zomaar ja op te zeggen."

Toch bestaat ook de kans dat Vanden Borre voor 1 februari naar een andere club trekt. "Betis Sevilla is erg geïntressseerd", aldus Ben Kouider. "Sowieso kiest Anthony voor een club met een mooi sportief project. Hij wil naar het EK in Frankrijk. De keuze die hij maakt, zal hierop afgestemd zijn."

Ouderen tegen terugkeer, jongeren onverschillig

Vanden Borre zal het echter niet gemakkelijk krijgen om de technische staf en spelersgroep te overtuigen. Zelf vertelde hij enkel vrienden te hebben in de kleedkamer, op één speler na. Dit is wat optimistisch uitgedrukt. De anciens Proto, Deschacht en Defour staan niet te springen om Vanden Borre weer in de armen te sluiten. Zij zijn zijn fratsen (naast het tapette-interview ook het gooien met een stoel naar T2 Emmerechts, de drie dagen onaangekondigde afwezigheid en zijn lakse houding bij stilstaande fases die de club vorig seizoen de titel kostte) niet vergeten. De jongeren maakt het allemaal niet zoveel uit.

Blijft tot slot de vraag hoe fit Vanden Borre is. "Hij is altijd blijven trainen, binnen en buiten de club", zegt broer Frank Vanden Borre. "Anthony mist enkel matchritme, de motivatie is er. Volgens mij kan hij binnen een maand speelklaar zijn."



anderlecht-online forum