Anderlecht sluit heenronde af met winst

VRIJDAG, 19 DECEMBER 2008, 22:27 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft de heenronde afgesloten met een 2-0 thuisoverwinning tegen Genk. In een goede eerste helft klom paars-wit op voorsprong dankzij een fraai afstandsschot van Guillaume Gillet.


De winterstop komt niets te vroeg want de ziekenboeg van paars-wit zit aardig vol. Zo ontbraken Wasilewski, Vlcek, Van Damme, Frutos en Zitka wegens blessures. In het eerste kwartier van de wedstrijd viel er weinig te beleven. Pas daarna viel de eerste grote kans van de wedstrijd, helaas besloot Bulykin naast. Paars-wit was baas op het veld en dat resulteerde na een half uur spelen in een doelpunt. Gillet kon op aangeven van Polak de bal laag in de hoek binnen trappen: 1-0.

In de tweede helft zakte Anderlecht wat terug en kreeg Genk meer balbezit, maar echt gevaarlijk was het nooit. Jan Polak speelde met vertrouwen, maar koos te vaak voor de moeilijkste oplossing. Legear en Kanu maakten een goede invalbeurt. Dit duo zorgde in de laatste minuten nog voor de verlossende 2-0: Kanu legde knap klaar voor Legear die de bal binnentikte. Vlak voor affluiten mocht Bart Goor nog invallen in zijn laatste wedstrijd voor paars-wit.

Anderlecht heeft dus de drie punten op zak en kan met een gerust gemoed de winterstop intrekken. Club Brugge speelt morgen uit op Moeskroen en Standard neemt het zondag op tegen AA Gent.

Score: 2-0
Doelpunten: 33' Gillet (1-0), 89' Legear (2-0)

Anderlecht: Schollen, Deschacht, Juhasz, Kruiswijk, Rnic, Biglia, Chatelle (75' Legear), Gillet, Polak, Boussoufa (90' Goor), Bulykin (70' Kanu)
RC Genk: Bailly, Carlos, Cornelis, Matoukou, Tiago, De Decker, Soetaers (71' Bosnjak), Toth, Tözser (62' Dugary), Barda, Vossen (80' Pudil)

Geel: 18' Toth, 44' Juhasz, 59' Boussoufa, 70' Vossen, 74' Carlos
Rood: /

Scheidsrechter: Johan Verbist
Stadion: Constant Vanden Stock-stadionanderlecht-online forum