"Hasi doet het seizoen uit"

DONDERDAG, 4 FEBRUARI 2016, 07:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voorzitter Roger Vanden Stock gaat in zijn interview ook in op de kritiek van de supporters op Besnik Hasi. "We trekken zijn kwaliteiten niet in twijfel, maar de inspanningen die we nu gedaan hebben, moeten renderen."

"De supporters roepen om het ontslag van Besnik en dat van Herman Van Holsbeeck en als we nog twee keer verliezen ook om dat van mij", aldus Vanden Stock. "Maar op zo'n momenten komen we op voor elkaar. Wie niet meestapt in ons verhaal, neem ik bij zijn kraag en hang ik aan de muur."

"Ik garandeer jullie dat Besnik het seizoen uitdoet. Een jaar geleden was hij nog Trainer van het Jaar. En nu is hij ineens een slechte trainer? Dat sommige spelers niet altijd op hun beste positie speelden, is zijn verantwoordelijkheid."

"Misschien was er te weinig kwaliteit. Dus deden we inspanningen deze winter en die moeten gaan renderen. Vrijdag tegen Mechelen wil ik beterschap zien en thuis moeten we alles winnen. Anderlecht moet kampioen worden en ik geef ons de beste kansen. Eén goede wedstrijd kan de motor doen aanslaan."

Frutos en Vanhaezebrouck

Met Nicolas Frutos haalde Anderlecht iemand in huis die op termijn hoofdtrainer kan worden. "Nicolas werkt keihard. Zo hard zelfs dat de beloften niet meer winnen", lacht Vanden Stock. "We gaan hem tegen zichzelf moeten beschermen. Nicolas levert indrukwekkend werk en het doel is dat hij op een dag kan doorschuiven."

En Hein Vanhaezebrouck? Is hij Anderlecht-materiaal? "Hein is een goede trainer, maar ik ga op deze vraag niet antwoorden", besluit Vanden Stock. "Als ik nu zeg dat hij een coach voor Anderlecht zou zijn, zou er een bom ontploffen."



anderlecht-online forum