Acheampong: "Ik bedankt God"

ZATERDAG, 6 FEBRUARI 2016, 08:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Frank Acheampong, die gisteren de plaats in nam van de gestrafte Lukebakio,  scoorde gisteren zijn eerste dubbel voor paars-wit. De Ghanees bedankte God voor zijn twee doelpunten en hoopt vooral dat hij nu een basisplaats heeft afgedwongen. 

"Het is mijn eerste dubbel voor Anderlecht", zegt Acheampong, "De laatste keer dat ik twee keer in één wedstrijd kon scoren was nog toen ik in Thailand speelde. Twee is overings mijn record, het is mij nog nooit gelukt om een hattrick te scoren."

Bij het eerste doelpunt stond de Ghanees helemaal alleen: "Ik heb bewezen dat ik koelbloedig kan zijn hé. Toen Dennis Praet zijn pas naar mij verstuurde heb ik vlug over mijn schouder gekeken maar er stond niemand. Ik denk dat de Mechelse verdediging stond te slapen op dat moment. Dus kon ik rustig de tijd nemen om de bal te controleren anders liep ik nog het risico om hem de verkeerde kant op te sturen."

Hopelijk basisplaats
 
"MIjn voorkeur gaat uit om hoger te spelen. In heb begin van het seizoen speelde ik meer als back. Maar ik hoop nu dat ik mijn basisplaats heb afgedwongen en op die offensieve positie mag blijven staan."
 
"Het was niet gemakkelijk in het begin maar het ging beter naarmate de wedstrijd vorderde. Je merkt dat Alexander (Büttner) veel ervaring heeft, het is aangenaam spelen met zo een ervaren speler achter mij. Offensief moeten we nog beter op elkaar ingespeeld raken, maar dat is normaal zeker na nog maar één keer te hebben samengespeeld", besluit Acheampong. 
 



anderlecht-online forum