Waasland-Beveren niet opgewassen tegen Anderlecht-jeugd

MAANDAG, 8 FEBRUARI 2016, 20:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De jeugdploegen van Anderlecht stonden dit weekend tegenover Waasland-Beveren. Paars-wit kende weinig moeite en won alle wedstrijden met ruime cijfers.

Uitslagen

U19 : Anderlecht – Waasland-Beveren : 4 – 1
U17 : Anderlecht – Waasland-Beveren : 5 – 0
U16 : Waasland-Beveren – Anderlecht : 0 – 4
U15 : Waasland-Beveren – Anderlecht : 0 – 10
U14 : Anderlecht – Waasland-Beveren : 9 – 0
U13 : Anderlecht – Waasland-Beveren : 7 – 0


U19 : Anderlecht – Waasland-Beveren : 4 – 1
Met Nicolas Frutos als aandachtig toeschouwer liet Emil Abaz (foto) zich opmerken. Met twee doelpunten en een assist was de rechterflankspeler de man van de match. Johan Dedoncker en Clément Petit scoorden de twee andere doelpunten. Rechtsback Sowah en linksback Glécio maakten hun debuut in een officiële wedstrijd. Vooral Sowah liet een goede indruk door zijn vele offensieve impulsen.

Anderlecht begon met: D'Alberto, Sowah Adjei, Cools, Morias, Glécio, Bitsindou, Abaz, Silinou, Petit, Omeonga, Dedoncker
Invallers: De Jonge, Janssens, Francotte

Mba, Nostlinger, Walsh waren geblesseerd, Meddour geschorst.

U17 : Anderlecht – Waasland-Beveren : 5 – 0

De bezoekers begonnen erg defensief aan de partij en Anderlecht kende de nodige moeite om de afweergordel te ontgrendelen. Paars-wit creëerde voor de rust amper kansen, maar het scoorde wel via Sieben Dewaele. Na de rust liep het vlotter en Mike Trésor Ndayishimiye scoorde een hattrick. Michiel De Looze zette de 5-0-eindstand op het bord. Door deze overwinning blijft Anderlecht op koers voor de titel en een ticket voor de Youth League. Matteo Marenko, die vorige zomer overkwam van Juventus, debuteerde, maar hij kreeg te weinig werk om hem te kunnen beoordelen.

Anderlecht begon met: Marenko, El Kababri, Bornauw, Delcroix, Foulon, Selahi, Saelemaekers, Dewaele, Ndayishimiye, Van Keilegom, Amuzu
Invallers: Sambi Lokongo, De Looze, Loua, Da Silva

Corryn ontbrak wegens een blessure.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.