"De vraag is hoe Tielemans zal reageren"

DINSDAG, 9 FEBRUARI 2016, 07:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Stéphane Badji hebben Leander Dendoncker en Youri Tielemans er een stevige concurrent bijgekregen. Voor Paul Van Himst staat Besnik Hasi nu voor een moeilijke oefening. "Al kan je niet zeggen dat Tielemans al een grote indruk maakte dit seizoen."

Anderlecht haalde in januari vier nieuwe spelers en dit zijn geen versterkingen in de breedte. "Anderlecht heeft duidelijk voor de korte termijn gekozen met deze transfers", vindt Paul Van Himst in Het Laatste Nieuws. "Enkel als ze de titel halen, hebben ze hiermee gelijk gehad. De nieuwelingen barreren immers de eigen jongeren."

Met Badji kwam er en stevige concurrent voor Tielemans en Dendoncker. Deze laatste presteerde voor de winterstop nog erg regelmatig, maar vooral Tielemans moet zich zorgen maken. "Je kan niet zeggen dat Youri dit seizoen al een grote indruk heeft gemaakt. Het is logisch dat je je dan als trainer en bestuur vragen stelt."

"Ik heb in mijn trainerscarrière altijd geprobeerd om de jeugd kansen te geven", gaat Van Himst verder. "Scifo, Grün en Demol: die waren ook 18-19 jaar en zij bleven staan. Dat geldt nu niet voor Youri en de vraag is hoe hij hierop zal reageren."

"Als Youri meerdere matchen niet speelt, kan ik me voorstellen dat hij naar zijn manager stapt en aan een transfer gaat denken. Het is niet onlogisch als hij in de zomer dan zegt 'Als ik bij Anderlecht op de bank zit, kan ik dit even goed doen bij een grote club uit het buitenland'."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.