"Als bestuur moeten we zaken objectief bekijken"

WOENSDAG, 10 FEBRUARI 2016, 10:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht beleeft hectische tijden en in zo'n geval komt Herman Van Holsbeeck in het oog van de storm. In Sport/Voetbalmagazine geeft hij een woordje uitleg bij enkele netelige affaires. "Er sluimeren conflicten in de spelersgroep."

Besnik Hasi en het bestuur liggen bij heel wat fans onder vuur. De verbanning van Anthony Vanden Borre, het bijna-vertrek van Matias Suarez en het invallersstatuut van Youri Tielemans worden hen kwalijk genomen. "Het aura dat Vanden Borre, Suarez en Youri Tielemans bij de supporters hebben opgebouwd, is zo groot dat alles hen vergeven wordt. Maar wij als bestuur moeten de zaken objectief bekijken", vertelt Van Holsbeeck.

"Geloof me: ik ben een fan van Tielemans", gaat de manager verder. "Hij is een uitzonderlijk talent, maar hij voetbalt nog met hoogtes en laagtes. Op zijn leeftijd is dat normaal. We moeten nu binnen de club bekijken hoe we hem uit zijn vormdip kunnen helpen. Ik heb een job waarbij ik veel beslissingen moet nemen. Persoonlijke sentimenten mogen dan geen rol spelen."

"Sluimerende conflicten in spelersgroep"

Vorige week haalde voorzitter Roger Vanden Stock sterk uit naar enkele spelers in een kranterinterview. "Ik heb de voorzitter ingelicht over sluimerende conflicten binnen de spelersgroep", vertelt Van Holsbeeck hierover. "In het recente verleden hebben we dikwijls de juiste beslissingen genomen op het juiste moment. We zullen snel weten of we het dit seizoen ook bij het rechte eind hebben."

Eén van de beslissingen is om door te gaan met Hasi als coach. "Ik heb geleerd hoe moeilijk het is om trainer te zijn bij een club als Anderlecht. Om goed te kunnen werken, moet je de steun voelen van het bestuur, elke dag weer. Maar ik weet ook wanneer het tijd is om afscheid te nemen van een coach."



anderlecht-online forum