Nuytinck: "Deze situatie is voor niemand goed"

WOENSDAG, 10 FEBRUARI 2016, 19:49 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Bram Nuytinck heeft er bij Anderlecht een landgenoot bij met de komst van Alexander Büttner. Een leuk feit voor Nuytinck maar toch is de Nederlander niet gelukkig bij paars-wit en dan vooral niet met zijn bankzittersstatuut. 

"Ik vind het heel tof dat er een landgenoot is bij gekomen, al denk ik dat die niet zo vaak op de bank zal zitten als ik", zegt Nuytink tegenover Voetbal International. Nuytinck stond dit seizoen nog maar twee keer aan de aftrap bij paars-wit en nu met de komst van Büttner zal het nog moeilijker worden om een basisplek af te dwingen. 

'Eind vorig seizoen verlengde ik mijn contract tot 2018, dan heb je bepaalde verwachtingen. Met de huidige situatie had ik het begin dit seizoen moeilijk, omdat ik de eerste twee jaren als basisspeler de landstitel won én Champions League speelde. Dan is dit - fit zijn maar op de bank zitten - een grote omslag", is Nuytinck eerlijk. 

Nuytinck wil dus graag vertrekken, desnoods op huurbasis, maar dat is onbespreekbaar voor Anderlecht. Dus kan de huidige situatie niet blijven aanslepen: "Dat Anderlecht mij niet wil laten gaan, kun je als compliment opvatten. Maar nu moeten we wel goed kijken naar de toekomst. Voor niemand is het goed als ik in deze situatie blijf."



anderlecht-online forum