"Kawaya zal het moeilijk krijgen bij Willem II"

DONDERDAG, 11 FEBRUARI 2016, 17:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Andy Kawaya speelt sinds nieuwjaar op uitleenbasis bij Willem II. Met 70 minuten in vijf wedstrijden vindt Kawaya er voorlopig niet de verhoopte speelgelegenheid. En de toekomst belooft niet veel beterschap.

Anderlecht verhuurt Kawaya om ervaring op te doen. Dat hij in zijn eerste maand niet verder kwam dan drie invalbeurten, doet ons de wenkbrauwen fronsen. Dus namen we contact op met Max van der Put, de sportjournalist van het Brabants Dagblad die Willem II van nabij volgt.

"Willem II zat met twee vleugelaanvallers, Bruno Andrade en Terell Ondaan, die langdurig geblesseerd waren. Daarom haalde het in de winterstop Kawaya en Guus Hupperts van AZ", vertelt Van der Put. "De laatste wedstrijden spelen Hupperts (rechts) en Ajax-huurling Lucas Andersen (links) op de vleugels."

"Intussen zijn Andrade en Ondaan weer (bijna) fit", gaat Van der Put verder. "Gezien het aantal spelers dat uit de voeten kan op zijn positie, vrees ik dat Kawaya het moeilijk gaat krijgen. Het is spannend of hij komende wedstrijd bij de wedstrijdselectie zal zitten. Er komen dan spelers terug van blessures en een schorsing."

Het is nu aan Kawaya om te tonen dat hij speelminuten verdient. "Tijdens zijn invalbeurten maakte hij geen spectaculaire indruk, maar hij kreeg natuurlijk ook nog geen echte kans", aldus Van der Put. "Als de technische staf Kawaya beter had gevonden dan de andere vleugelaanvallers, dan zou hij zeker een basisplaats hebben gekregen. Maar dat is blijkbaar niet het geval."



anderlecht-online forum