Djuricic: "Enkel maar positieve vibes"

VRIJDAG, 12 FEBRUARI 2016, 07:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Filip Djuricic haalde Anderlecht een speler die past bij de stijl van het huis. De Serviër voelt zich al goed thuis in het Astridpark. "Bij Anderlecht ziet men graag aanvallend en spectaculair voetbal. Ik probeer hen dat te geven."

In zijn eerste twee wedstrijden liet Djuricic meteen zien dat hij een verrijking is voor Anderlecht. "Ik was verrast dat de coach me meteen voor de leeuwen gooide tegen STVV, ik had amper drie keer met de groep getraind", opent Djuricic zijn persbabbel. "Ik heb wel nog wat tijd nodig om me meer op mijn gemak te voelen aan de bal en om de ruimtes optimaal te benutten."

"Het klikte meteen met Praet en Defour. Net als ik begrijpen zij het spelletje. Ik twijfelde nooit om naar Anderlecht te komen, maar wel over de Belgische competitie. Ik kon het niveau niet inschatten. Die vraagtekens zijn nu weg: het is een lastige competitie. Tegen KV Mechelen lag het tempo erg hoog."

Topcontract bij Benfica

Bij Anderlecht hoopt Djuricic de draad weer op te mikken na een mislukte periode bij Benfica. "Ik kwam bij Benfica als absoluut toptalent", geeft Djuricic aan. "Ik was 20 jaar en erfde het nummer tien van spelers als Aimar en Rui Costa. Ik kreeg meteen een van de beste contracten. Ik zag Benfica als een tussenstap, want kon ook naar de grootste clubs in Spanje, Italië, Duitsland en Engeland."

Maar al snel ging het mis. "Ik schrok me een hoedje toen ik aankwam en vernam dat coach Jorge Jesus een 4-4-2 speelde. Ik vroeg hem waarom hij me dan gekocht had, maar ik het bestuur had me gehaald en hij wilde me niet. De coach zette me zelfs als targetman diep in de spits. Dat is niets voor mij, ik moet constant de bal voelen."

Vorig seizoen volgden uitleenbeurten aan Mainz en Southampton. "Bij Mainz waren mijn statistieken niet goed, maar ik had er privéproblemen. Bij Southampton ging het wel goed. Ik speelde er negen matchen, hoewel ik twee maanden out was. Ik kon er echter niet blijven omdat de relatie tussen Benfica en Southampton te complex geworden was."

Aanvallend en spectaculair voetbal

Nu wil Djuricic bij Anderlecht het voetbalplezier terugvinden en zijn carrière weer te lanceren. Het spel van Djuricic en Anderlecht past bij elkaar. "Ik voel hoe de fans reageren als ik een actie maak. Ik merk tot nu toe alleen positieve vibes. Als de fans je graag hebben, is het gemakkelijker spelen. Bij Anderlecht ziet men graag aanvallend en spectaculair voetbal en ik probeer hen dat te geven."

Djuricic is ook iemand die zijn mond durft open doen. "Ik zie soms dingen die anderen niet zien en dan zeg ik dat. Als ploegmaats moet je elkaar helpen en dingen durven benoemen. Het maakt niet uit of je dan 18 of 35 bent. Ik hoorde dat Praet enkele mindere matchen kende. Wel, als hij slecht speelt, is dat ook slecht voor mij. Dus moeten we samenwerken."

Tot slot meldt Djuricic dat je hem niet moet gaan zoeken op de sociale media. "Ik hou me graag low profile wat betreft mijn privéleven. Facebook en Twitter zijn voor mensen die zichzelf willen tonen aan de wereld, die wens heb ik niet. Wie kan het schelen wat ik eet? Laat me maar gewoon voetballen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.