Defour: "Jongeren moeten luisteren"

VRIJDAG, 12 FEBRUARI 2016, 09:43 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Steven Defour is met zijn 27 jaar één van de anciens bij Anderlecht en wil zich opwerpen als één van de leiders van paarswit. "Maar dan moeten de andere spelers dat accepteren, en moet ook het bestuur me steunen", aldus de middenvelder.

"Er zijn te veel jonge spelers in de kleedkamer met te weinig ervaring. Ook toen we kampioen werden, hadden we veel jonge spelers. Maar dan was er tenminste een oude garde die hen begeleidde', aldus Defour.

"De coach zou ook strenger moeten zijn tegenover de jongeren", stelt Defour scherp. "Als ze niet luisteren, moeten ze gestraft worden. "Er zijn heel veel misverstanden door de generatiekloof. De mentaliteit is anders. De jongeren hebben alle comfort. Als speler van Anderlecht moet je altijd willen winnen. Maar we moeten soms wakker geschud worden, vooral in kleinere wedstrijden."

Anthony Vanden Borre

De speler gaf ook zijn mening over de situatie van Anthony Vanden Borre, en staat niet afkerig tegenover een terugkeer van de verdediger.

"Je moet geen vrienden zijn om te kunnen presteren. Ik ken Anthony al jaren. Als hij zegt wat hij exact wil, en hij is bereid boete te doen voor wat hij heeft misdaan dan is alles mogelijk."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.