Nieuwkomers bewijzen meteen hun waarde

MAANDAG, 15 FEBRUARI 2016, 07:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Stephane Badji, Alexander Büttner en vooral Filip Djuricic hebben amper tijd nodig gehad om hun meerwaarde te tonen. En wat nog belangrijker is: ze tillen ook de rest van de ploeg naar een hoger niveau.

Badji: evenwicht op het middenveld

Ook al lag hij met een prachtige doorsteekpass aan de basis van de 1-0 tegen Zulte Waregem, Badji is niet de meest verfijnde voetballer. Maar hij is o zo nuttig. "Badji pakt ballen af en laat andere beter voetballen", geeft Besnik Hasi aan.

Die andere is vooral Defour. Die kan nu veel vrijer voetballen. "Na het uitvallen van Dendoncker ontbrak ons zo'n type", vindt ook Michaël Heylen. "Nu we Stéphane hebben, kunnen we Leander rustig laten terugkeren", vult Hasi aan.

Büttner: stoomtrein op links

Büttner scoorde tegen Zulte Waregem met een afgeweken vrije trap, maar de linksachter liet zich vooral opmerken met zijn rushes en niet aflatende inzet. "Ik begrijp niet waarom hij maar bleef gaan, hij weet dat hij nog geen volledige wedstrijd aankan", vertelt Hasi. "Maar ik heb liever dit dan andersom."

Djuricic: genie achter de spits

De meest opvallende van alle nieuwkomers is Filip Djuricic. De Serviër heeft alles om uit te groeien tot de beste speler in onze competitie. "Filip is een echte Anderlecht-speler", geeft Hasi aan. "Hij voetbalt altijd vooruit, is tactisch sterk, loopt slim tussen de lijnen en zoekt steeds de combinatie. Bij balverlies doet hij zijn werk."

En zeggen dat Djuricic nog aan het groeien is. "Ik denk dat hij nog niet aan 50 procent van zijn kunnen is", zegt Olivier Deschacht. Ook Hasi verwacht dat Djuricic nog veel beter zal worden. "Na een uur was hij leeg, maar we gaan nog veel plezier aan hem beleven."

De ploeg: iedereen staat scherp

De kwaliteitsinjectie heeft Anderlecht naar een hoger niveau getilt. "Voor nieuwjaar was er niet de onderlinge concurrentie die er nu is. Dit doet goede dingen met de ploeg", vindt Hasi.

Heylen beaamt dit. "De transfers zorgden voor een klik. De toegenomen concurrentie heeft iedereen wakker geschud."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.