Anderlecht sterker dan Olympiakos én ref Hunter: 1-2!

DONDERDAG, 25 FEBRUARI 2016, 23:50 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de UEFA Europa League door met 1-2 te winnen van Olympiakos. Scheidsrechter Hunter dreigde het paars-witte feestje te verknallen na een reeks ongeziene blunders. In de verlengingen kreeg paars-wit echter toch wat het verdiende.

Blunder na blunder
De wedstrijd had fantastisch kunnen beginnen voor de bezoekers. Acheampong werd gelanceerd en ging alleen op doel af. Hij werd echter van de sokken gelopen door de Griekse verdediging. Scheidsrechter Hunter eiste meteen een hoofdrol op en floot voor hands van Acheampong. Enkel rood voor de Grieken was op zijn plaats geweest.

Olympiakos reageerde dan toch en dwong Proto tot drie uitstekende reddingen: eerst houdt hij de thuisploeg met een uitstekende reflex van de openingsgoal om vervolgens ook schoten van Fortounis en Durmaz te keren. Anderlecht was echter in staat om snel het evenwicht te herstellen. Ref Hunter vond het dan wel welletjes en besloot in te grijpen: Badji controleerde de bal met de dij en borst, maar Hunter legt de bal op de stip voor denkbeelding handspel. Fortounis pakt het cadeau uit en scoort: 1-0. De wedstrijd bloedt dan dood tot aan de rust. Hunter besluit om de eerste helft af te fluiten op een corner van RSCA. Bij Büttner kookt het potje over en hij krijgt nog geel onderweg naar de spelerstunnel.

Anderlecht wordt stilaan beter
Paars-wit lijkt in de tweede helft hersteld te zijn van de opdoffers en komt als maar beter in de match. Djuricic lijkt al snel op weg naar de 0-1 maar wordt door de laatste man getorpedeerd: Hunter trekt andermaal geen rood voor Botia. Een goal hangt echter in de lucht, want beide ploegen zoeken naar de opening. Najar kwam er nog het dichtst bij maar zijn schot wordt gestuit door de paal. De Grieken zakken vanaf dan weg en paars-wit ruikt zijn kans. Toch zou het nog moeten wachten tot in de verlengingen om uiteindelijk gerechtigheid te krijgen.

Euforie in de verlengingen
Aanvankelijk valt er weinig te beleven in de verlengingen tot Dendoncker een penaltyfout begaat in de zestien. Ook dit maal gaat Hunter in de fout, zij het in het voordeel van Anderlecht door niet te fluiten. Vanaf dan pakt paars-wit echter het commando over. Acheampong brengt de verlossing na 111 minuten met een fantastisch geplaatst schot, vanuit een scherpe hoek, in het dak van het doel. De Ghanees doet even later op de counter de boeken voor de Grieken helemaal dicht: door de benen van Roberto gaat de 1-2 binnen. Anderlecht krijgt gerechtigheid!

Matchverslagen
Meer informatie over de blunders van scheidsrechter Hunter vindt u hier (met grappige screenshots) en hier.