Van Holsbeeck: "Hoop dat we de positieve lijn kunnen doortrekken"

VRIJDAG, 26 FEBRUARI 2016, 21:58 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na een korte nacht keerde de hele delegatie van Anderlecht terug richting België. "Maar na zo een wedstrijd voel je de vermoeidheid niet", zei een gelukkige Herman Van Holsbeeck, "Ik hoop dat ze de positieve lijn nu kunnen doortrekken."

Van Holsbeeck beseft dat de spelers er een zware wedstrijd hebben opzitten, niet optimaal met het oog op Standard zondag: "Ze zullen fysiek inderdaad nog wat moe zijn, maar het is een leuke vermoeidheid nu. Hadden we er na de verlengingen uitgelegen dan zou het gevoel helemaal anders zijn geweest."

Classico

"Tegen Standard kunnen de spelers toch altijd iets meer en de roes van de winst tegen Olympiakos zal de de pijn wel verdoven. We hebben zondag een unieke kans om Standard uit play-off 1 te houden", blikte Van Holsbeeck al vooruit, "Met de komst van het nieuwe bestuur in Luik is het wederzijdse respect groot, maar natuurlijk blijft er altijd een sportieve rivaliteit."

Titel of Europa League

Doorgaan in de Europa League of de titel, wat is nu eigenlijk het belangrijkste voor Anderlecht? "Het bestuur gaat altijd naar het financële kijken en de Europa League brengt veel minder op dan de Champions League, dus is de titel mét rechtstreekse kwalificatie voor de CL, belangrijker", is de manager eerlijk, "Langs de andere kant zijn we het aan de supporters, onszelf en zelfs heel België verplicht om proberen zo ver mogelijk te geraken in de Europa League. De play-offs bekijken we wel als het zover is, wedstrijd per wedstrijd."

Brede kern

Positief voor Anderlecht is het feit dat het nu over een brede kern beschikt en dus kan roteren, dat beaamt ook Van Holsbeeck: "Kijk maar naar de wedstrijd tegen Olympiakos, Suarez is heel goed ingevallen. Dendoncker kende een moeilijk begin maar stond er wel nadien, ondanks dat hij lang out geweest is. Badji werkt meer in de schaduw maar is ook belangrijk net als Defour die indruk maakte. "

"Hasi zal in de toekomst moeilijke keuzes moeten maken", gaat de manager verder, "Hij zal niet anders kunnen dan spelers te ontgoochelen en dat moet nu juist onze sterkte worden. Onze bankzitters moeten zo gemotiveerd zijn om net dat ietsje extra te brengen als ze invallen. We hebben een kern van 25 goedbetaalde profs die weten wat onze doelstellingen zijn.” 

Frank Acheampong

Vorige zomer was Acheampong bijna weg bij een goed bod, gelukkig is dat niet doorgegaan.
“Besnik Hasi heeft onlangs de wijze woorden van zijn ex-coach Aimé Anthuenis geciteerd. Die zei altijd dat je geduld moet hebben met Afrikaanse spelers. Gelukkig zijn we geduldig gebleven en blijven werken met Frank. Vroeger scoorde hij moeilijk en nu kan hij precies niet meer stoppen. En ook als hij niet scoort blijft hij gevaarlijk, dat zag je tegen Olympiakos. Hij heeft laten zien dat hij veel kwaliteiten heeft", besluit Van Holsbeeck. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.