Overzicht huurlingen: Kaminski blijft tweede keuze

MAANDAG, 29 FEBRUARI 2016, 17:16 - Garrincha

WEDSTRIJDEN In Denemarken vond het voorbije weekend de eerste speeldag plaats na de winterstop. Bij FC Kopenhagen was het uitkijken of Thomas Kaminski eindelijk een basisplaats zou krijgen nu nummer één Stephan Andersen maanden out is.

Ter vervanging van Andersen trok Kopenhagen in januari de Zweed Robin Olsen aan. Hij wordt gehuurd van PAOK Saloniki. Tegen Esbjerg fB kreeg deze Olsen en niet Kaminski de plaats onder de lat. Kaminski zat net als voor de winterstop als tweede doelman op de bank. Kopenhagen won met 2-1 en blijft leider.

In Nederland mochten zowel Andy Kawaya als Nathan Kabasele invallen. Kawaya speelde met Willem II negen minuten mee tegen Vitesse. Willem II won met 0-1 en neemt zo afstand van de zestiende plaats die leidt tot barrageduels. Kabasele mocht met De Graafschap negentien minuutjes meespelen. De Superboeren verloren met 0-1 van Heerenveen. In de slotfase kreeg Kabasele nog twee kansen, waaronder één erg grote, maar hij miste. De Graafschap staat nu laatste.

In Italië speelde Samuel Bastien voor de derde keer dit seizoen een volledige wedstrijd. Met Avellino versloeg hij Livorno met 2-1. Avellino is tiende in de Serie B.

Fede Vico begon in de Spaanse Segunda Division voor de tweede keer op rij in de basis bij Albacete. Tegen Ameria werd hij echter na 61 minuten vervangen. In blessuretijd gaf Albacete een punt uit handen: het werd 1-0 voor Almeria. Beide ploegen staan op een degradatieplaats.

Bij Westerlo geen Hervé Matthys dit weekend. De verdediger zat een eerste van twee schorsingsdagen uit die hij nog te goed had van bij de beloften van Anderlecht.

In vierde klasse speelde Elis Koulibaly de volledige partij met RWDM tegen Châtelet. Het werd 1-1. Koulibaly miste in de openingsfase de 1-0 toen hij alleen voor de vijandige doelman verscheen. De spits speelde blijkbaar (opnieuw) geen al te beste wedstrijd. Op de sociale media moest hij het samen met zijn aanvalsmaatje Diansangu danig ontgelden.