Analyse: Doelmannen

DONDERDAG, 3 MAART 2016, 18:05 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Nu de play-offs voor de deur staan en we ons stilaan een beeld kunnen vormen van de nieuwkomers in januari, vonden wij het tijd om onze kern eens positie per positie door te lichten. Vandaag: de doelmannen.

Silvio Proto is nog steeds onaantastbaar in het paars-witte doel. Op de twee bekerwedstrijden na, speelde hij alles. De flamboyante doelman haalt echter niet meer het niveau van 2012 en 2013, toen hij tot doelman van het jaar werd verkozen.

Proto pakte dit seizoen nog niet al te veel punten voor Anderlecht. Langs de andere kant kostte hij paars-wit ook geen punten door flaters. Het laatste tegendoelpunt dat met een beetje slechte wil binnen die categorie kan worden geplaatst was dat tegen Qarabag op 1 oktober.

Een misstap die hij ruimschoots goedmaakte door Anderlecht vorige week in Griekenland meermaals overeind te houden tijdens de grote Huntershow.

Voor Davy Roef lijkt het een verloren seizoen te worden. Hij kwam niet verder dan twee bekerwedstrijden, waarin hij zich bovendien vijf keer moest omdraaien. Roef werd onlangs 22. Een leeftijd waarop hij meer minuten zou moeten verzamelen.

Roef vroeg vorige zomer om een uitleenbeurt, maar moest blijven omdat Anderlecht Frank Boeckx haalde als derde keeper, in de hoop hem nooit te moeten gebruiken. Verderop in de wachtkamer zitten ook nog Liam Bossin en Mile Svilar. Bovendien is ook Thomas Kaminski nog steeds eigendom van Anderlecht.

Aangezien Svilar deze zomer in principe doorschuift naar de A-ploeg, zal Anderlecht keuzes moeten maken. Als Proto blijft, lijkt een uitleenbeurt voor Roef de enige oplossing.

Maar verlengt het dan het aflopende contract van Boeckx of durven ze het aan om met Bossin en Svilar twee doelmannen zonder ervaring op twee en drie te zetten in de hiërarchie? Of haalt het Kaminski terug?

Hoe zie jij de invulling voor volgend seizoen met deze zes doelmannen? Laat het ons weten onder dit artikel.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.