Anderlecht kansloos uit Europa League

VRIJDAG, 18 MAART 2016, 07:45 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd om te stunten tegen Shakhtar Donetsk. In een kansarme wedstrijd leek het af te stevenen op een 0-0-gelijkspel, maar in de extra tijd zorgde Eduardo toch voor een nederlaag.

Anderlecht moest twee doelpunten ophalen en daarom dropte Besnik Hasi met Imoh Ezekiel een tweede spits in de basiself. De Anderlecht-coach koos niet voor een 3-5-2, maar voor een 4-4-2. Veel leverde dit niet op. Een felle start kwam er niet, al had Anderlecht wel het meerendeel van het balbezit. Geen probleem, vond Shakhater. De Oekraïners vingen Anderlecht rustig op rond het eigen strafschopgebied.

Verder maakte de scheidsrechter er voor de rust opnieuw een boeltje van. Zo kreeg Defour geel omdat hij aangaf dat hij een vrije trap niet tijdig kon nemen omdat een Oekraïner ervoor stond. Kara zag een kopbaldoelpunt afgekeurd voor een duwfout. Op zich terecht, maar wel erg licht. Een verdediger zal bij een hoekschop zo'n duwtje nooit tegen zich gefloten worden.

Niet veel beterschap na de pauze. Anderlecht kon niet en voor Shakhtar hoefde het niet. Hasi gooide Tielemans en Trézéguet nog in de strijd, maar veel beterschap bracht dit niet. Kara claimde nog een strafschop voor een trekfout. Als je voor de rust tegen Kara floot, dan had je deze ook moeten fluiten, scheidsrechter Lahoz.

In de slotfase slikte Kucher nog een tweede geel en moest ook Kara vroegtijdig gaan douchen voor een trapbeweging in de val nadat Dentinho hem onderuit gehaald had. De wedstrijd leek af te stevenen op een logische 0-0, maar in de laatste minuut van de extra tijd bezorgde invaller Eduardo Shakhtar alsnog de zege. Veel maakte het echter niet uit: het Europees avontuur van Anderlecht zat er sowieso op.