Anderlecht kruipt door het oog van de naald

ZATERDAG, 7 FEBRUARI 2009, 22:03 - Sporzafanaat

Net als vorige week tegen Kortrijk heeft Anderlecht thuis tegen Bergen een ondermaatse eerste helft rechtgezet na rust. Het won met 3-2 nadat het tot twee maal toe op achterstand kwam.

Beide ploegen begonnen eerder slap aan de wedstrijd en leden veel balverlies. Toch kwam de meeste dreiging van Bergen dat na 12 minuten al zes hoekschoppen had afgedwongen. Op het kwartier was de 0-1 voorsprong voor Bergen een feit: Gueye kopte een voorzet van Jay voorbij Schollen. Anderlecht wederom vroeg op achterstand en de supporters lieten hun ongenoegen horen.

Na het doelpunt kreeg Bergen nog verschillende kansen en Schollen moest zich een aantal keer kwaad maken. Paars-wit probeerde wel op te rukken, maar geraakte moeilijk tot aan het doel van Herpoel. De bezoekers bleven baas en net na het half uur verdubbelden ze hun voorsprong: Collet maakte er 0-2 van. Een minuut na de goal besliste trainer Jacobs om Vlcek te vervangen voor Legear. Net voor de rust kon Anderlecht de aansluitingstreffer maken: Bernardez trapte een vrije trap van Biglia binnen.

Na de pauze verschenen dezelfde teams op het veld. Anderlecht herstelde in de tweede helft het evenwicht met een bedrijvige Boussoufa en Legear. Bergen bleef wel uiterst gevaarlijk op de counter. Op twintig minuten voor het einde kwam paars-wit langszij. Tom De Sutter scoorde zijn eerste doelpunt: 2-2. In de 76ste minuut vrije trap voor Anderlecht: Biglia schoot op de paal. De 3-2 hing in de lucht en tien minuten voor tijd viel hij ook. Roland Juhasz scoorde zijn derde van het seizoen. Vlak voor het einde nog sensatie: Bergen kreeg een strafschop nadat Schollen volgens de Nederlandse ref Jarju onderuit haalde. Gelukkig voor Anderlecht miste de pas ingevallen Brahami de elf-meter.

Score: 3-2
Doelpunten: 16’ Gueye (0-1), 32’ Collet (0-2), 45’ Bernardez (1-2), 71’ De Sutter (2-2), 81' Juhasz (3-2)

Geel: 40’ Fleurival, 45’ Cordaro, 51’ Migliore, 65’ Losada, 77’ Ragued, 91’ Schollen

Anderlecht: Schollen, Kruiswijk, Juhasz, Bernardez, Gillet, Biglia, Polak, Losada (90' Wasilewski), Boussoufa, Vlcek (34' Legear), De Sutter
Bergen: Herpoel, Jay, Buysens, Mirri, Migliore, Collet, Ragued, Fleurival (89' Brahami), Cordaro, Jarju, Gueye