Anderlecht bekijkt of het zelf stadion kan bouwen

WOENSDAG, 4 MEI 2016, 07:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De berichten over het Eurostadion zijn niet rooskleurig en dat zet Anderlecht aan het denken. Het Nieuwsblad schrijft dat paars-wit momenteel onderzoekt of er gronden voor handen zijn om zelf een nieuw stadion te bouwen.

Het dossier van het Eurostadion is er één van vallen en opstaan. De deadline voor het EK van 2020 wordt steeds nipter en zonder EK zou de politieke steun voor het stadion wellicht smelten als sneeuw voor de zon. Hoewel er een akkoord is tussen bouwheer Ghelamco, de stad Brussel en voetbalclub Anderlecht, legt men bij Sporting niet langer alle eieren in deze ene mand.

Het Eurostadion nog steeds de eerste keuze, maar Anderlecht is begonnen met het zoeken naar alternatieven. Een derde ring op het Constant Vanden Stock-stadion is niet langer een optie. Daarom zoekt Anderlecht naar alternatieve bouwlocaties. Oude dossiers werden vanonder het stof gehaald en al een tiental opties werden bekeken. Voorlopig voldoet geen enkele.

Druk zetten

Door uit te kijken naar alternatieven, zet Anderlecht ook druk op het hele dossier. Een stadion van 60.000 plaatsen is te groot voor paars-wit. Bovendien moet Anderlecht een erg hoge huursom betalen. Maar als België het EK van 2020 naar hier wil halen, dan heeft het Anderlecht nodig. Zonder de recordkampioen is het Eurostadion niet rendabel.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.