Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Oostende

ZONDAG, 8 MEI 2016, 09:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Op deze mooie zondagmiddag krijgt Anderlecht het bezoek van KV Oostende. De vorige drie ontmoetingen met de kustploeg dit seizoen waren voor Anderlecht geen meevaller. Vandaag is enkel een overwinning goed genoeg.

Amper één op negen pakte paars-wit dit seizoen al tegen Oostende. Drie keer werden de Brusselaars op een hoopje gespeeld door de manschappen van Yves Vanderhaeghe. Een revanche is op zijn plaats. Bovendien moet Anderlecht winnen als het uitzicht wil blijven behouden op de landstitel.

Op de langdurig geblesseerden Andy Najar, Ivan Obradovic en Aron Leya Iseka na, is iedereen fit. Kara is er niet bij wegens schorsing. In zijn plaats speelt Heylen. Steven Defour, vorig week uit voorzorg vervangen, is fit, maar wordt mogelijk gespaard. In dat geval speelt Filip Djuricic, die vorige week sterk inviel.

De bezoekers uit Oostende kunnen straks niet rekenen op Jordan Lukaku. Ook Brecht Capon en Niklas Pedersen zijn out. Fernando Canesin sukkelt met de voet en is onzeker. Gohi Bi Cyriac is wel opnieuw fit en maakt deel uit van de wedstrijdkern.

Aftrap: 14u30
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Luc Wouters

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Badji, Heylen, Nuytinck, Büttner, Dendoncker, Tielemans, Djuricic, Praet, Okaka, Acheampong
Invallers: Roef, Galhardo, Deschacht, Defour, Conté, Trézéguet, Lukebakio, Suarez, Ezekiel, Sylla

Geblesseerd: Leya Isek, Najar, Obradovic
Geschorst: Kara (1/2)
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : KV OOSTENDE : : :

Mogelijke opstelling: Ovono, Vandendriessche, Rozehnal, Godeau, Milic, El Ghanassy, Jali, Siani, Canesin, Berrier, Akpala
Invallers: Biebauw, Antunes, Jonckheere, De Schutter, Musona, Loemba, Godwin, Segbia, Cyriac

Geblesseerd: Capon, Locigno, Lukaku, Pedersen
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2015-2016: 1-1
2014-2015: 3-0
2013-2014: 4-0
2004-2005: 0-1
1998-1999: 3-0
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 60%
Verlies: 20%
Gelijk: 20%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 71.43%
Verlies: 14.29%
Gelijk: 14.28%



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.