Vader Roef: "In die matchen was Davy niet goed"

DONDERDAG, 12 MEI 2016, 13:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Waar ligt de toekomst van Davy Roef? Vertrekt Silvio Proto, dan wordt Roef eerste doelman bij Anderlecht. Blijft Proto, dan wordt Roef uitgeleend. Dat Proto dit seizoen de voorkeur kreeg op Roef, vindt Davy’s vader een logische keuze.

Vorig seizoen speelde de intussen 22-jarige Roef wereldpartijen tegen Galatasaray en Club Brugge. Omdat Proto vorig seizoen minder presteerde, viel bij heel wat fans te horen dat het tijd was dat Proto de fakkel doorgaf aan het jonge talent. Maar Proto bleef nummer één en dit seizoen verloopt voor Roef veel minder voorspoedig. Enkel in de beker tegen Spouwen-Mopertingen en Kortrijk mocht hij spelen.

"En laat ons niet rond de pot draaien, in die wedstrijden was hij niet goed", vertelt vader Luc in La Dernière Heure. "Proto verdiende het dus om eerste doelman te blijven." Anderlecht beseft dat Roef niet langer op de bank kan blijven zitten. Als Proto blijft, wordt Roef volgend seizoen uitgeleend. Daar is vader Luc blij om. "Op zijn leeftijd is het belangrijkste dat Davy speelt."

Ondanks zijn invallersstatuut bij Anderlecht, is hij wel eerste keuze bij de Belgische U21 van Enzo Scifo. “Dat geeft Davy een boost en doet ons plezier. Maar om titularis te blijven, moet hij wel spelen. Zijn concurrenten Hubert (Standard) en Goblet (Waasland-Beveren) speelden dit seizoen meer dan hij.”





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.