Record voor Tielemans

ZATERDAG, 14 MEI 2016, 09:42 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Youri Tielemans speelt zondag tegen Brugge zijn honderste competitiematch voor Anderlecht. Een record dat tot nu op naam van Paul Van Himst stond: 'De jongste speler met 100 matchen'. "Dit doet me toch wel iets", gaf Tielemans eerlijk toe. 

"Ik hou mijn statistieken niet zelf bij, dus tot gisteren wist ik niet dat ik de jongste ging zijn met 100 wedstrijden. Maar het doet me iets, zeker weten. Vooral omdat het vorige record op naam van Paul Van Himst stond. Paul is een legende he", geeft Tielemans fier toe. 

Van Himst zelf geeft dat record graag door aan Tielemans, hij is altijd al een groot voorstander en verdediger geweest van 19-jarige middenvelder: "Het wil wat zeggen dat Youri nu al de drempel van 100 wedstrijden heeft bereikt. Hij heeft al veel vooruitgang geboekt sinds zijn debuut, hij heeft zoveel talent. Natuurlijk heeft hij af en toe nog dalen. Voor een jongen van die leeftijd is dat normaal. Soms moeten we toch wat milder zijn voor een jongen van die leeftijd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.